Mágnesterápia, Ultrahang

Az alacsony frekvenciájú mágneses erőtér használata, sokféle betegségben segítheti elő a felgyógyulást. Pl. törések, artrózisok, neurológiai problémák, elhúzódó sebgyógyulás, porckorongsérv utókezelés, traumák utáni állapotok.

 Az ultrahang az íngyulladás, izom- és ín megrövidülés kezelésekor használható. A kezelés fizikai hatásai megegyeznek a masszázskezelés fizikai hatásaival.

 

Elektroterápia

Az elektromos áram hatásai közül a fájdalomcsillapítást, az idegingerlést és az izomösszehúzó hatást kiválóan fel tudjuk használni az ortopédiai és neurológiai esetek fizioterápiás kezelésénél.Az izmok tornáztatására is alkalmas. A kezelési idő diagnózistól függően 15-40 perc.

Pakolások

A pakolások a legősibb gyógymódok közé sorolható. Előállításuk és alkalmazásuk egyszerű és könnyen kivitelezhető. Az egyetlen problémát a szőrzet tisztítása okozhatja ám a terápia befejeztét egy kellemes fürdetéssel lezárva nyugodt szívvel belevághatunk.  Típusok: túró pakolás, ecetes pakolás, árnika pakolás, krumpli pakolás, körömvirág pakolás, káposzta pakolás, hagyma pakolás, olaj pakolás.

Termoterápia

A fizioterápiában talán a legegyszerűbben elérhető terápiás eszköz a hő. Léteznek meleg hatású és hideg hatású kezelések. Meleg hatásúak: forró vizes borogatás, forró tekercs, meggymag párna, melegítő párna, zselés melegítők, infralámpa. Hideg hatásúak: hideg borogatás, jeges borogatás, kyroterápia.

 A meleg biológiai hatásai:

    vasodilatatio (értágulás), kötőszöveti fellazulás,
    izomtónus csökkenés, izomfeszülés oldódik
    idegszövet vezetési sebessége nő
    antiflogisztikus (gyulladáscsökkentő) és analgetikus (fájdalomcsillapító) hatásA hideg biológiai hatásai:

    vasoconstrictio (erek összeszűkülése), a véráramlás lassul
    kötőszövet rugalmassága csökken
    izomtónus nő, rugalmassága csökken
    idegszövet vezetési sebessége csökken
    antiflogisztikus (gyulladáscsökkentő)  és analgetikus (fájdalomcsillapító) hatás